Farbiarske skúšky duričov – PS Zajarčie

V nedeľu 29.10.2023 zorganizovala Obvodná poľovnícka komora Trenčín farbiarske skúšky duričov. Krásne jesenné počasie privítalo účastníkov skúšok v PS Zajarčie, kde sa skúšky konali. Skúšok sa zúčastnilo 7 vodičov a ich zverencov. SPK na skúšky delegovala p. Ivana Stodolu ako hlavného rozhodcu a druhého rozhodcu p. Milana Rýgera. Celé skúšky sa niesli v priateľskej atmosfére, ale výkony psov boli prísne hodnotené rozhodcovským zborom.

Konečné hodnotenia ukázalo, že je ešte vždy čo docvičiť, alebo vylepšiť. Skúšky zvládlo všetkých 7 psíkov a teda získali poľovnú upotrebiteľnosť na dohľadávanie diviačej zveri. V III. cene skončil 1 pes, v II. cene 4 psíkova a v I. cene 2 psy. Po oficiálnom ukončení ešte stále prebiehala družná debata a koniec skúšok ukončil výborný obed, na ktorom si všetci pochutili.

Obvodná poľovnícka komora Trenčín ďakuje PS Zajarčie za možnosť usporiadať skúšky v ich poľovnom revíri, ďalej patrí poďakovanie Jarke a všetkým členom kynologickej komisie, ktorí pomohli pri vyznačovaní stôp, pri prenášaní zveri a pri všetkých ostatných prácach spojených s prípravou skúšok. Miškovi za vzorky od firmy Fitmin a za ostatné sponzorsky dodané drobnosti pre vodičov a psíkov. No a na záver veľká vďaka za úžasnú obsluhu a fantastické jedlo, ktoré dodal Janko !

Foto, text: Erika Janíková