Poľovnícke združenie Žľab – Drietoma sa dňa 25. 4. 2021 zapojilo do podujatia „Čistá príroda = čistý revír!“

Do tejto akcie sa zapojilo 48 ľudí . Boli to členovia PZ, ich manželky, deti, kamaráti ale aj miestny občania. Predseda PZ p. Jaroslav Zavadinka  spolu s poľovníckym hospodárom p. Pavlom Michalcom , rozdelili účastníkov do menších 3 – 6 členných skupín. Každá skupinka sa potom vybrala na vopred  určenú lokalitu kde sa zahájil zber a upratovanie odpadkov.

Priebežne sa odpad odvážal na zberné miesto, ktoré určil starosta obce Drietoma.

Akcia trvala od 8.00. do 13.00. a po jej ukončení sme viacerí zostali v miernom šoku keď sme uvideli cca tonu odpadu privezenú na zberné miesto.  Najviac odpadu asi  tvorili plasty, staré penumatiky, železo ale našiel sa aj stavebný odpad a dokonca aj televízor.

Po takejto akcii človeka ovládne  pocit, že urobil niečo dobré pre prírodu ale zároveň vám je smutno z toho, že niektorí ľudia sú schopní do prírody navláčiť takéto množstvo odpadu.

Dúfame, že PZ Žľab – Drietoma bude slúžiť ako príklad pre ostatné poľovnícke združenia a poľovnícke spoločnosti aby sa do akcie „Čistá príroda = čistý revír“ zapojili a tiež urobili dobrú vec v prospech prírody. Pokiaľ tak urobíte zašlite nám fotografie s krátkym popisom o tom ako ste akciu zorganizovali , koľko sa vás na nej zúčastnilo a koľko odpadu sa vám podarilo vyzbierať. Zdokumentovanie bude slúžiť ako propagácia dobrého mena poľovníctva a bude to tiež dôkaz o tom, že poľovníkom na našej prírode záleží a vedia sa o ňu starať.

Autor: Erika Janíková, OPK Trenčín

Ďakujeme PZ Žľab – Drietoma za vzornú reprezentáciu !